Auteur
Start
Over Mark Nelissen
Missie
Boeken
Lezingen
Blogs
Contact

 

Waarom we willen wat we willen

Waarom we willen wat we willen

ISBN: 90-209-5720-1

Uitgegeven bij

Uitgeverij Lannoo

U kan dit boek bestellen bij groene waterman

eveneens verkrijgbaar in de betere boekhandel.

Sinds Darwin weten we dat de wortels van ons gedrag terug te vinden zijn in een grijs en ver verleden. Dat we ons dag in dag uit gedragen zoals we ons gedragen, heeft alles te maken met de manier waarop onze voorouders zich honderdduizenden jaren lang hebben aangepast aan de omstandigheden waarin ze moesten leven. Als we écht willen weten wat ons als mens, als vrouw, als man, drijft, moeten we kijken naar de evolutie. Dat inzicht is de voorbije tien jaar doorgedrongen in alle geledingen van onze maatschappij.

Mark Nelissen ging als eerste bioloog de uitdaging aan om, samen met experts op allerlei terreinen, de fascinerende inzichten die overal zijn gegroeid, bijeen te brengen in één boek.

Als liefde ons gelukkig maakt, waarom worden we dan niet verliefd op om het even wie? Als we zo graag consumeren, waarom snoepen we dan toch niet de hele tijd door? Waarom worden we angstig als een ander bang is? Waarom praten wij mensen zo graag en zo veel? Waarom verwachten we dat aantrekkelijke mensen seksueel opwindend, ervaren en ondernemend zijn? En waarom voeren mensen eigenlijk oorlog?

 

U kan de auteur contacteren voor vragen, opmerkingen & suggesties.

Amazing Things