Auteur
Start
Over Mark Nelissen
Missie
Boeken
Lezingen
Blogs
Contact

 

De brein machine

De brein machine

ISBN: 978-90-209-7622-9

Uitgegeven bij

Uitgeverij Lannoo

Reeds
vijfde druk !

U kan dit boek bestellen bij Azur

eveneens verkrijgbaar in de betere boekhandel.

Dit boek is in zekere zin het vervolg van ‘De bril van Darwin’ van dezelfde auteur, Mark Nelissen, maar spits zich toe op één gedragssysteem van de mens: zijn emoties en gevoelens. Wie genoten heeft van de Bril, zal zeker zijn gading vinden in de Machine.

Wat zegt de omslag over dit boek?
“Zijn mensen echt zo rationeel als ze zelf denken? Wordt ons doen en laten gestuurd door ons verstand? Of werken er andere drijvende krachten in ons brein?

In De brein machine beschrijft gedragsbioloog Mark Nelissen hoe emoties en gevoelens – wanneer het er echt op aankomt – de overhand nemen bij het sturen van ons gedrag. Hij geeft aan hoe de evolutie deze machine in ons voordeel heeft ontworpen, en maakt een haarscherpe analyse van onze emoties. Hoe heeft de evolutie onze gevoelens voortgebracht? En wat is hun biologische basis? Welke moleculen en hersenstructuren zorgen voor emoties als geluk, trots, angst en verdriet? En wat is de sociale waarde ervan? Heeft empathie bijvoorbeeld enig nut, ook biologisch gezien?

Nooit eerder werden onze emoties en gevoelens in een boek zo verrassend, zo toegankelijk en zo gedetailleerd ontrafeld als in De brein machine. Aan de hand van voorbeelden uit het leven van elke dag, en met veel gevoel voor humor.

Mark Nelissen is professor in de gedragsbiologie. In zijn boeken en lezingen probeert hij de principes van de biologie zo bevattelijk mogelijk mee te geven aan zijn publiek. Hij maakte grote indruk met zijn invloedrijke boek De bril van Darwin.”

U kan de auteur contacteren voor vragen, opmerkingen & suggesties.

Amazing Things